Sastanak ravnatelja Vujevića s ministrom javne uprave Crne Gore Marashem Dukajem

Na sastanku održanom 18. lipnja 2024. u Podgorici u sklopu službenog posjeta predstavnika Škole Crnoj Gori ravnatelj Vujević i ministar Dukaj izrazili su obostranu spremnost na suradnju u brojnim područjima vezanim za reformu javne uprave kroz razmjenu iskustava i edukaciju državnih službenika.

Ravnatelj Vujević pritom je istaknuo vidljive rezultate koje Ministarstvo javne uprave Crne Gore postiže u procesu reforme javne uprave kao primjer modela postupanja u skladu s europskim standardima i kriterijima te naglasio da Crna Gora i Hrvatska imaju konstruktivne i uzorne odnose na svim poljima.

Ministar Dukaj zahvalio je na posjetu i naglasio odlične odnose između dvije zemlje te poseban naglasak stavio na suradnju Ministarstva javne uprave Crne Gore i Državne škole za javnu upravu osvrnuvši se i na prošlogodišnji posjet Republici Hrvatskoj.

„Ciljevi i inicijative reforme javne uprave mogu se puno lakše ostvariti uz međusobnu saradnju i istinsko partnerstvo kakvo imaju Crna Gora i Hrvatska, pri čemu želim istaknuti da su stručnost, iskustvo i savjeti vaše Državne škole za javnu upravu za Ministarstvo javne uprave od velikog značaja. Smatramo da je suradnja vrlo važna za razmjenu najboljih praksi u organiziranju, planiranju i održivosti izobrazbe te jačanju kapaciteta službenika u javnoj upravi“, dodao je ministar Dukaj.

Ovogodišnjim sastankom u Podgorici nastavlja se uspješna suradnja započeta tijekom prošlogodišnjeg službenog posjeta delegacije Crne Gore Republici Hrvatskoj u sklopu kojeg je ministar Dukaj posjetio i Državnu školu za javnu upravu.