Zaštita privatnosti

Zaštita privatnosti

IZJAVA O ZAŠTITI PODATAKA

Državna škola za javnu upravu (dalje: Državna škola) u obavljanju djelatnosti radi koje je osnovana prikuplja, obrađuje i koristi osobne podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja Internet stranica Državne škole. Osobni podatak je svaka informacija, ili kombinacije djelomičnih informacija koje Vas u razumnoj mjeri mogu identificirati. Svrha prikupljanja osobnih podataka je obavljanje djelatnosti radi koje je osnovana Državna škola, poboljšanje rada Internet stranice, analiza korištenja Internet stranice, rješavanje problema u procesu upotrebe, unapređenje odnosa s Vama te isti neće biti prikupljani u opsegu većem od potrebe postizanja navedene svrhe. Pristupanjem i korištenjem Internet stranica, on line formularima, registracijom na stranicama Državne škole potvrđujete da ste pročitali, razumjeli i da prihvaćate ovu Izjavu o zaštiti podataka te slobodno i izričito dajete privolu, odnosno suglasnost s obradom osobnih podataka u prethodno određene svrhe.

PRIKUPLJANJE I KORIŠTENJE OSOBNIH PODATAKA

Tokom korištenja ove Internet stranice možemo od Vas zatražiti davanje određenih osobnih podataka koje vas identificiraju. Od Vas možemo zatražiti samo nužne osobne podatke, kao što su OIB , ime i prezime, adresa, e-mail adresa, telefonski broj i datum rođenja, te druge s tim povezane podatke. Državna škola ne prikuplja Vaše osobne podatke ukoliko vi izričito ne predate takve podatke (npr. prilikom prijave na stranice Državne škole ili prilikom traženja informacija) i pristanete na njihovu uporabu. Pohranjujemo, koristimo te obrađujemo Vaše osobne podatke samo uz vaš pristanak i u opsegu – sadržajnom i vremenskom – koji je potreban u određenom slučaju, npr. u procesu prijave ili kako bismo odgovorili na pitanje, ispunili zahtjeve ili informirali o djelatnosti Državne škole. Državna škola neće nijedan dobiveni podatak upotrijebiti u druge svrhe, osim za onu za koju je bio prikupljen i koja je navedena u ovoj Izjavi ili drugim dokumentima koje budete dobili i prihvatili. Osobne podatke možemo podijeliti s ovlaštenim trećim pružateljem usluga koji provode neke aktivnosti u naše ime, kao što su slanje i distribucija naših e-mail poruka, osiguravanje rezultata pretrage i veze, upravljanje Internet stranicom, rješavanje problema i pružanje korisničkih usluga. Podaci iz procesa registracije, te ostali podaci o korisniku, neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom ili po zahtjevu državnog tijela utemeljenog na zakonu. Državna škola se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika , osim u slučaju teškog kršenja pravila ili nezakonitih aktivnosti korisnika. Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi.

PRAVO NA OSOBNE PODATKE

Na pisani zahtjev, u zakonskom roku od 30 dana od podnošenja zahtjeva obavijestit ćemo Vas jesmo li i koje smo Vaše osobne podatke prikupili tijekom Vaših posjeta našoj internetskoj stranici. Molimo Vas da zahtjev uputite na adresu dsju@dsju.hr. Pristanak na korištenje Vaših osobnih podataka, u cijelosti ili dijelu, možete ukloniti u bilo kojem trenutku. Po primitku zahtjeva za uklanjanje pristanka, vaši podaci će biti izbrisani.

AUTOMATSKI ZABILJEŽENI PODACI (NEOSOBNI PODACI) i COOKIE

Pristupom internetskoj stranici Državne škole, automatski prikupljamo općenite podatke koji nisu vezani uz vašu osobnost, npr. naziv pružatelja internetskih usluga, datum i vrijeme posjeta, operativni sustav i verziju pretraživača koje koristite. Ovi podaci su anonimno prikupljeni i analizirani. Koriste se isključivo u svrhu poboljšanja atraktivnosti, sadržaja i funkcionalnosti naše internetske stranice. Podaci se dalje ne obrađuju, niti prenose trećim stranama.

SIGURNOST PODATAKA

Podaci pohranjeni na našim serverima i u našim bazama podataka zaštićeni su te im mogu pristupiti samo ovlaštene osobe. Implementirali smo tehničke i organizacijske mjere kako bismo spriječili gubitak vaših podataka, neovlaštenu izmjenu, krađu ili pristup neovlaštene treće strane.

PROMJENE I DOPUNE IZJAVE

Državna škola je ovlaštena mijenjati tekst ove izjave u bilo koje vrijeme objavljivanjem izmijenjenog i/ili dopunjenog teksta izjave o povjerljivosti podataka na Internet stranici.

Stranica je optimizirana za rezoluciju iznad 768px.